Kokemuspankki

Virike ylläpitää rekisteriä, kokemuspankkia, kouluttamistaan kokemusasiantuntijoista. Kokemuspankista tilaaja voi etsiä tiivistetyistä tarinoista tarvitsemansa henkilön. Virike saattaa yhteydenoton perusteella tilaajan ja kokemusasiantuntijan yhteyteen keskenään. Virike myös huolehtii kokemusasiantuntijoidensa jaksamisesta ja hyvinvoinnista järjestämällä työnohjausta, virkistyspäiviä sekä lisäkoulutusta.

Kokemusasiantuntijapuheenvuoroja pitävät henkilöt löytyvät kokemusasiantuntijapankista. Kokemusasiantuntijan voi tilata minna.juuti(a)virikery.fi tai 050 3643907

81833

Olen vuonna -81 syntynyt nainen. Eronnut, kolmen lapsen äiti.

Sairastan vaikeaa masennusta, joka oireilee oireettomuudesta vaikeaan. Voimakas ahdistus ja unettomuus kuuluvat sairauteen. Kokemuspohjaani lukeutuvat myös alkoholismi läheisen näkökulmasta, lapsen menettäminen sekä koko perheen sairastuminen /oireileminen.

Koulutukseltani olen sairaanhoitaja/terveydenhoitaja. Sairauteni vuoksi olen joutunut pois työelämästä.

Olen ollut hoidossa psykiatrisessa sairaalassa, mielenterveystoimistossa ja psykiatrian polikinikalla. Minulla on omakohtaisia kokemuksia avun saamisen ja hoitoon pääsemisen vaikeudesta silloin kun hätä on suurin.

Olen kokemust millaista on toimia itse ammattilaisena sekä nähnyt maailman romahtaessa elämän myös hoidettavan näkökulmasta.

Jakaisin mielelläni kokemuksiani ja kertoisin oman tarinani niin opiskelijoille, ammattilaisille kuin vertaisillekin.

81832

Olen syntynyt v.1977. Krooninen keskivaikea masennus, paniikki- ja ahdistuneisuushäiriö, hermojuurivaurio ja Ehlers-Danlosin sydrooma.

Olen taistellut ja taistelen yhä em. sairauksien kanssa, päättänyt selvitä voittajana.

Tarinani kertoo sos.ja terveysalan ammattilaisen sairastumisen mukanaan tuomasta häpeästä, sekä taistelusta oikeanlaisen hoidon ja lääkityksen, sekä lääkkeettömien hoitomuotojen löytymiseksi. Taustallani on koulukiusaamista, huonoja elämänvalintoja, parisuhdeväkivaltaa, työn ja ammatillisuuden menetys, terveyden menetys. Tilalle astui harvinainen sidekudossairaus, jatkuva kipu ja masenus. Mutta sain myös elämääni koiraharrastuksen, joka on pelastanut liikuntakykyni ja pitänyt minut tiukasti liikkeellä. Lisäksi sain myös halun taistella ja kertoa ihmisille tarinani, jotta he eivät koskaan hylkäisi toivoa paremmasta huomisesta.

Tulen mielelläni kertomaan tarinani eri ammattialoille, opiskelijoille tms. enkä säikähdä suurtakaan kuulijajoukkoa. Olen myös käytettävissä kipu tai masennuspotilaan hoitopolkua tms. suunniteltaessa. Mukani on saatavissa esiitymisiini myös koira, mikäli se kaikille osapuolille sopii.

81831

Toivottomia tapauksia ei ole.

Olen vuonna 1993 syntynyt kahden lapsen äiti. Sairastan kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Elämääni on värittänyt lisäksi lapsuus päihdeperheessä sekä itsetuhoisuus ja syömishäiriö. Myöhemmin alkoholisoiduin itsekin ja aloin käyttämään myös huumeita rankalla kädellä. Tarinani kertoo päihdemaailman kurjan puolen, mutta on myös tarina selviytymisestä, muutoksesta ja mielen toipumisesta.

 

 

81828

Näkymättömästä näkyväksi

Olen vuonna 1984 syntynyt nainen, joka selvitäkseen koulukiusaamisesta hengissä teki itsestään näkymättömän. Noissa hetkissä ystävystyin salakavalasti ja pikkuhiljaa myös syömishäiriön kanssa. Syömishäiriö vastasi hätääni, siivitti kohti urheilu-unelmia ja näyttäytyi pääsylippuna tunteeseen hyväksynnästä. Lapsesta lähtien liikunta oli intohimoni, mistä tuli keino paeta pahaa oloa ja unohtaa kiusaaminen. Loppu viimein siitä tuli pakkomielle ja addiktoiduin itseni rääkkäämisestä. Ajauduin niin syvään häpeään, että elin reilut 15 vuotta piilossa ja kulisseissa syömishäiriö ainoana ystävänäni. Kadotin itseni, en enää tiennyt kuka ja mitä olin, mutta ääni päässäni tiesi aina mitä tulisi tehdä! Vain siihen saatoin luottaa. Täydellisyyden tavoittelu, suorittaminen ja tarve kontrolloida kaikkea laajeni jokaiselle elämän osa-alueelle. Menin niin äärimmäisyyksiin, että lopulta päädyin umpikujaan, missä unelmat oli muuttunut painajaisiksi.  Kun mieli pakotti vaan jaksaa, teki kroppa lopulta totaalisen stopin.

Elin vuosikymmenet syömishäiriökierteessä, missä vaihteli ortoreksia, anoreksia, urheilijan anoreksia, bulimia. Välillä osasin valita terveen ja urheilija-minän ja luulin jo parantuneenkin, kun oireilu tasoittui. Syömishäiriö vahti jokaista liikettäni, selustaani, ei siitä enää päässyt niin vaan irti, vaikka olisin halunnutkin. Se oli kaikkialla! Syömishäiriö teki minusta taitavan salailijan ja näkymättömyys takasi myös ihanteelliset olot toteuttaa syömishäiriön käskyjä. Syömisenongelmat lähtivät liikkeelle tavallisesta terveellisestä syömisestä, mikä lopulta lähti käsistä. Kiellettyjen ruokien lista kasvoi kasvamistaan ja eilisen päivän ruokamäärä oli seuraavan päivän maksimi.

Matka on ollut vuoristoratainen. Sinne on mahtunut masennusta, ylikuntoa, itsetuhoisia-ajatuksia, viiltelyä, kaksisuuntainen, syömishäiriö. Yritin lunastaa hyväksyntää ja arvostusta tekemisillä, suoritteilla, pätemällä tiedolla, koska ajattelin, että ei kukaan minusta ihmisenä välitä. Kun annan kaikkeni, saan elää! Juoksin samassa oravanpyörässä vuosikausia! Välillä luulin jo parantuneeni, mutta kun kerta toisensa jälkeen jouduin takaisin lähtöruutuun, tajusin vain uskotelleeni sitä itselleni. Suoritin sitä paranemistakin.

Olin niin syvällä ongelmissani, että sokeuduin kaikelle; tutkimustiedolle, järjelle, omille tuntemuksille. Ja lopulta oli ihan sama mikä taho minulle yritti faktoja tuputtaa, en edes harkinnut kuuntelevani, saati uskovani! En suostunut hyväksymään, että tarvitsen apua, ja viimeisimpänä tekonani ottaisin sitä koskaan vastaan.

Tämä on siis myös tarina sisukkaasta tytöstä, joka kaikesta huolimatta halusi ja päätti joku päivä näyttää Kaikille. Ja siksi se tuhansia kertoja rikki mennyt tyttö seisoo nyt tässä.

81830

Keski-ikäinen mies, jolla taustalla alkoholismia, vaikea-asteinen paniikkihäiriö sekä erilaiset traumat lapsuudesta.

Nyt olen ollut 15 vuotta ilman alkoholia ja paniikkihäiriö on lääkityksen sekä erilaisten harrastusten myötä lähes oireeton.

Toipumisessa suurin merkitys on ollut luonto niin pienessä, kuin suuremmassakin mittakaavassa.

Uskon, että voisin antaa niin ammattilaisille, kuin myös mielenterveyden ongelmista kärsivillekin uutta näkemystä arjen ongelmiin luonnon parantavana voimana. Jo pisara luontoa parantaa ja eheyttää.

81829

Peliriippuvuus on kasvava ongelma Suomessa ja ongelmapelaajien määrä lisääntyy koko ajan.

Minä olen yksi niistä jonka elämää se on hallinnut kymmeniä vuosia. Se on vaikuttanut haitallisesti niin taloudellisesti kuin myös läheisiin ihmissuhteisiin. Sairaus jota en pysty hallitsemaan jos sille antaa vallan. Vältän kaikkea pientäkin pelaamista koska vaarana on koukkuun jääminen, se on addiktio mihin ei ole muuta hoitoa kuin pelaamattomuus.

Nyt kun pelaamisesta on kulunut jo muutama tovi ja asiat ovat alkaneet selviämään niin olen valmis auttamaan kokemukseni kautta muita samanlaisessa tilanteessa kamppailevia. Uskon että tarinani auttaa myös ammattilaisia ennaltaehkäisemään ongelman hillitsemisessä.

81827

Keski-ikäinen nainen, kokemusta vankilasta – lapsena, puolisona, vankeuden suorittamisesta lasten kanssa perheosastolla.

Kokemus siitä, kun kaikki ympärillä käyttää huumeita; vanhemmat, puoliso, veli. Miltä tuntuu, kun läheisille päihteet ovat rakkaampia, kuin oma lapsi tai puoliso.

Lastensuojelussa voisin toimia vierellä kulkijana nuorille vanhemmille, kertoa, ettei lastensuojelu ole kirosana, vaan apu, kun ymmärrykset ja tarpeet kohtaavat. Kokemus lasten huostaan annosta, lastensuojelun yhteistyöstä, perhetyöntekijöistä ja tuesta.

81826

Olen 1975 vuonna syntynyt kahden lapsen totaaliyksinhuoltaja. Vanhemmalla lapsella on adhd. Olemme olleet lastensuojelun asiakkaina. Tiedän mitä on kasvattaa yksin haastavaa lasta. Olen ammatiltani nuoriso-ohjaaja ja tehnyt pitkään lastensuojelutyötä psyykkisesti oireilevien traumalasten ja nuorten parissa.
Olen elänyt koko aikuiselämäni oman masennusoireilun kanssa, minulla on lisäksi paniikkihäiriöalttius. Minulla on ollut myös hypomaanisia kausia. Elän fibromyalgian ja hermosärkyjen kanssa sekä minulla on astma ja kilpirauhasen vajaatoiminta. Elämä on jatkuvaa tasapainoilua näiden monien sairauksien kanssa. Olen käynyt läpi lihavuusleikkauksen, jossa sain vakavia komplikaatioita ja meinasin menettää henkeni.

Työelämän ja oman elämän liiallinen kuormitus ajoivat minut vakavaan uupumukseen ja olin vuoden sairaslomalla. Olen menossa työeläkelaitoksen ammatilliseen kuntoutukseen. Olen saanut apua omaan elämäntilanteeseeni vertaistukiryhmistä sekä psykoterapiasta.

Lähdin kokemusasiantuntijuus koulutukseen siksi koska olen valmis puhumaan monista elämän haasteista niin sosiaali- ja terveysalaa opiskeleville kuin sosiaalialan ammattilaisille. Luonteeltani olen positiivinen ja avoin sekä vastoinkäymisistä huolimatta elämäniloinen. 😊

81825

Olen -67 syntynyt mies. Nuorena alkaneet selkävaivat, selkärangan kieroutumat (skolioosi), hermoyhteyshäiriöt jalkoihin, jatkuvat kivut ympäri raatoa. Niskassa hermojuuriahtauma, yhdessä keskivaikea ja kahdessa nikamassa lievä ja viimeisimpänä todettu pikkuaivojen atropia, joka suurelta osin on seurausta rankasta alkoholin käytöstä.

Muutamia itsehoitojaksoja psykiatrin tai vastaavana sairaanhoitajan puheilla, nyt lievä lääkitys mielen synkkyyteen ja tunnetilojen vaihteluiden tasaamiseen sekä hoitokontakti psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa.

Tiedän miltä tuntuu olla vankina omassa itsessään, yrittää pitää tulinen ja samalla yliherkkä sielu edes jonkinlaisessa sovussa ja samalla taistella kivun kanssa, osin alkoholin voimalla. Aina piti olla jotain tekemistä, sen olin oppinut lapsena, joutilaat kädet tekee syntiä – sanottiin ja työnteko sekä halu tehdä työtä määritteli ihmisen – minutkin. Jos ei ollut työtä, ei ollut yhteiskuntakelpoinen, pelkkä loinen. Halu tehdä ja tempperamenttinen jääräpää luonne rikkoivat raatoni myös fyysiesti ja henkinen puoli joutui yhä lujemmalle.

Vankila myös kuntoutti, olin juomatta ja minulla oli aikaa itselleni, opo myös toimitti kirjoja mitä halusin lukea: suomen kielioppia, kielen tuntemusta, tarinoita toimittajan työstä ja teetätti myös suppean mensatestin, jonka tulos oli yli 190.

Kaikki hoitoyritykset olivat vain kaunista puhetta, toki ne kirjattiin ylös mutta sen jälkeen jäin yksin odottamaan, en tiennyt mistä ja keneltä kysyä joten mitään ei tapahtunut koskaan.

81824

PÄIHDERIIPPUVAINEN. ALKOHOLISTI. YRITTÄJÄ.

OIen -68 syntynyt päihderiippuvainen mies. Tänään olen raitis alkoholisti. Minulla on kokemus raitistumisesta minnesota-mallisessa päihdehoidossa.

Minulla on kokemus alkoholismista koko perheen sairautena. Mahdollista on myös kuulla puolison kokemus alkoholistin läheisenä.

Minulla on kokemus päihderiippuvaisena yrittäjänä. Päihdepersoonan järjettömästä ja välinpitämättömästä taloudenhallinnasta yksityis- ja yritystaloudessa ja siitä johtuneesta velkaantumisesta ja useista konkursseista.

81804

Alkoholi päihteenä tuhoaa terveytesi. Pikkuhiljaa, liiallisen käytön seurauksena kärsivät myös perhe, ystävät ja työpaikka. Pitkäaikaiskäytössä myös yleensä rikokset ja väkivalta ovat yleisiä. Näistä asioista puhuminen jo hyvin varhaisessa vaiheessa (koululaiset) suotavaa.

81822

Olen 50-luvun lopulla syntynyt mies. Sain MS-diagnoosin -98 joulukuussa. Minulla on kokemusta ammatillisesta kuntoutuksesta, jonka vakuutusyhtiö minulle kustansi. Haluan jakaa kokemuksiani esimerkiksi opiskelijoille oppilaitoksissa. Voin toimia myös henkilökohtaisena puhelintukihenkilönä MS-diagnoosin saaneille.

81820

Olen diabeetikko neiti -69. Kokemusta löytyy myös osteoporoosista, näkövammaisuudesta ja munuaisen siirtoleikkauksesta. Olen iloinen ja positiivinen kehityskelpoinen yksilö. Harrastan asioita joista saa keholle ja mielelle hyvinvointia ja energiaa.

81813

Olen 63-vuotias selkäleikkauksessa vammautunut nainen. Vammauduin vuonna 2008. Selkäydinvamma vaikeuttaa liikkumista ja siksi käytän rollaattoria tukena myös sisällä. Olen käynyt läpi vaikean kuntouttamisen ja kuntoutumisen polun. Sairastan myös useita autoimmuunisairauksia. Toimin aktiivisena useissa yhdistyksissä; vertaistukena, vertaisryhmän ohjaajana ja hallituksen jäsenenä. Tänään tunnen, että monisairaana voisin jakaa omakohtaista tietoa – taitoa useille eri sairauksia sairastaville henkilöille yhdistyksissä, kuntien vammaisneuvostoissa sekä sosiaali- ja terveysalaa opiskeleville eri oppilaitoksissa. Ennen vammautumista toimin aikuiskouluttajana (auskultoinut) ja nyt olen työkyvyttömyyseläkkeellä.

81814

Jouduin 44-vuotiaana työkyvyttömyyseläkkeelle vaikean neuropaattisen kivun takia. Vuonna 2010, kun kaikki vian poissulkevat tutkimukset oli tehty, päädyttiin häntäluun poistoon. Tuon leikkauksen jälkeen olen jatkanut elämääni vammautuneena ja kipeänä. Olen sinut itseni kanssa ja valmis kertomaan tarinani selviytymisestä kaikille kiinnostuneille terveydenhuollon alalla ja myös potilaille jotka kipujensa kanssa taistelevat.

81816

Olen 1959 syntynyt mies. Olen kokenut työssä loppuunpalamisen, josta hoitamattomana seurasi masennus psykoottisin oirein ja alkoholisoitumisen. Päihteitä käytin hyvin monipuolisesti, alkoholia, lääkkeitä, olen kokeillut huumeita, en tosin suonensisäisesti. Minulla on kokemus siitä, kuinka helppoa alkoholisoituminen on täysin raittiista ihmisestä. Minulla on vahva kokemus raitistumisesta, erilaisista hoitomuodoista mitkä ovat minua henkilökohtaisesti auttaneet, vieroitusoireista, siitä minkälainen sairaskohtaus delirium on, lääkityksen käytöstä vieroituksen hoidossa. Olen ollut mukana saamassa apua isänä Erityisesti Isä – projektissa. Kerron tositarinoita elämästä. Voin olla varoittavana esimerkkinä työntekijöille loppuun palamisesta ja siitä miksi kannattaa pitää itsestään huolta. Ja kerron myös siitä, mistä apua voi saada ja miksi sitä kannattaa hakea. Minulla on aikaisempaa kokemusta kokemuspuheenvuorojen pitämisestä.

81821

Olen 1978 syntynyt mies. Olen selvinnyt vakavasta rikos ja vankilakierteestä. 2000 vuoden jälkeen olen ollut 8 vuotta vankilassa. Olen myös käyttänyt lähes kaikkea päihdyttävää matkan varrella. Olen addikti kaiken suhteen, olin koukussa rikoksiin, rahaan ja huumeisiin. Minulla on myös psykoosikokemus myrkytystapauksen jälkeen. Muistan koko reissun, kaikki harhat jne. osittain silloin tiesin että en ole kunnossa, mutta en voinut itse asialle yhtään mitään. Nyt tahdon kertoa tarinani ja auttaa ihmisiä ymmärtämään mitä addiktio-sairaus on. Minulla on aikaisempaa kokemusta elämästäni puhumisesta, olen myös tehnyt vertaisohjaajan hommia.

81817

Olen vuonna 1968 syntynyt nainen. Minulla oli vaikea lapsuus johtuen voimakkaasti narsistisesta isästäni sekä hänen epänormaalista kiinnostuksestaan minua kohtaan. Itsemurhayrityksen jälkeen minulle diagnosoitiin keskivaikea masennus, mikä vuosien jälkeen vaihdettiin kaksisuuntaiseksi mielialahäiriöksi. Olen ollut hoidossa psykiatrisessa sairaalassa, mielenterveystoimistossa, psykiatrian päiväsairaalassa sekä psykiatrian poliklinikalla. Lisäksi olen saanut vertaistukea, minkä koen erittäin tärkeänä julkisen sektorin täydentäjänä. Olen kuntoutunut hyvään hoitotasapainoon ja toivon voivani koulutettuna kokemusasiantuntijana antaa oman panokseni terveydenhuollon kaikilla osa-alueilla.

81801

Nainen, 1977 syntynyt, naimisissa, kolmen lapsen äiti. Minulla on hankala selkäkipuoireisto, jonka myötä olen joutunut pois työelämästä. Jatkuvien kipujen myötä sairastuin vaikeaan masennukseen, josta olen kuntoutumassa. Kivut tulevat olemaan elämääni ja sen kanssa on elettävä. Olen juuri aloittanut uudelleenkoulutuksen ja elämä alkaa hymyillä. Uskon, että minulla on antaa vertaistukea, uskoa selviytymiseen muille niin fyysisesti- kuin psyykkisesti sairastuneille. Mieluusti kertoisin näistä asioista myös alan opiskelijoille.

81809

Olen 50-luvulla syntynyt alkoholiongelmasta kärsinyt (lähinnä jäätyäni työelämästä pois). Lisäksi diagnosoitu keskivaikea masennus, josta olen käsittääkseni toipunut. Olen myös mielenterveysongelmista sairastuneen lähiomainen. Omaiseni syyllistää minua kaikesta

81803

Olen 50-luvun lopulla syntynyt, masennuksen takia sairaseläkkeellä oleva nainen. Vakituisesta työelämästä jäin pois noin 10 vuotta sitten. Kuntoutuksista ja ryhmistä olen löytänyt vertaistuen vahvan voiman. Nyt katson valoisasti tulevaisuuteen ja haluaisin käyttää omia kokemuksiani toisten hyväksi.

81810

Olen 1960-syntynyt mies. Sairastan keskivaikeaa masennusta, jonka kanssa on ollut vaikeuksia. Olen jäänyt auton tönäisemäksi ja jäänyt pois työelämästä tammikuussa 2008. Tällä hetkellä tuntuu sille, että saan olla terveempi kuin ennen. Haluaisin kertoa muille mielen terveydestä kärsiville, että sen kanssa voi elää. Voin antaa paljon muille yhteistyökumppaneille sillä jokainen voi olla sinut sairauden kanssa.

81805

Minulle sattui työtapaturma vuonna 2001, kun olin 28 -vuotias. Työtapaturmasta muodostui käteeni krooninen kiputila -CRPS II ja ensimmäinen kipustimulaattorileikkaus tehtiin vuonna 2004 ja sen jälkeen on tehty 19 leikkausta kipustimulaattoriin liittyen. Lisäksi minulle on tehty erilaisia lääkkeellisiä ja lääkkeettömiä hoitomuotoja. Olen ollut myös auto-onnettomuudessa, jossa kipustimulaattorini rikkoutui.

81818

Olen 1982 syntynyt nainen Mikkelistä. Olen kahden pojan äiti. Pojat ovat 10 v ja 4 v. Vanhemmalle pojalle olen etävanhempana. Poika asuu isänsä luona, mutta käy luonani säännöllisesti. Olen päihdeperheessä kasvanut, jossa äidilläni oli todella vakavia päihde-ja mielenterveysongelmia. Oma päihteiden käyttöni ryöstäytyi jo heti ensimmäisten alkoholi kokeiluideni aikana käsistä, tuolloin olin 17v. Ensimmäisen lapseni ollessa 5-6 vuotias, lastensuojelu tuli mukaan kuvioihin. päihteiden käyttöni oli pahentunut ja mukaan oli tullut huumeet, joita käytin jo suonensisäisesti. Tässä vaiheessa olin menettänyt työpaikkani ja terveyteni alkoi reistailemaan. Päihdeäidin rooli oli tullut elämääni, lasta sain tavata vain lastensuojelun kanssa sovituissa puitteissa, aina tapaamiset eivät onnistuneet, kun en ollut selvin päin. Huumeiden käytön keskellä sain tietää odottavani lasta aviomiehelleni, jonka seurauksena lastensuojelun kautta alettiin järjestää päihdekuntoutus paikkaa. Raskauden aikana minulla aloitettiin korvaushoito. Sain kiinni selvästä elämästä 8 kuukautta kestävän perhekuntoutuksen aikana. Ajoin korvaushoidon alas noin 3 vuoden jälkeen sen aloituksesta omasta tahdostani. Suurin tuki jonka sain kuntoutuksesta, on vertaistukiryhmät, joihin minut ohjattiin kuntoutuksen aikana 2 kertaa viikossa säännöllisesti. Nämä vertaistuki ryhmät kuuluvat elämääni myös tänä päivänä ja koen ne oman raittiuteni kannalta erittäin tärkeiksi. Nyt odotan kolmatta lastani, joka syntyy maaliskuussa 2018 ja nautin elämästäni selvin päin.

81806

Olen vuonna 1958 syntynyt alkoholisti, joka on saanut nauttia raittiudesta kohta 18v.
Olen syntynyt Au-lapsena. Olen nähnyt ja kokenut lastenkodit kuin myös nuorisokoditkin.
Lisäksi olen ollut sijoitettuna sijaisperheisiin, joista sitten nuoruus iällä nuorisokoteihin hieman vanhemmalla iällä kuvioihin tulivat vankilareissut. Tuomioita minulle tuli kaikesta muusta paitsi väkivallasta. Lisäksi minulla oli humalapäissäni kova itsetuhoisuusvietti milloin lääkkeillä milloin em. yhdessä lisäksi viiltelin ranteita.

81811

Olen 1960 -luvulla syntynyt nainen, jonka elämä meni uusiksi vuonna 2013. Työpäivän lopuksi minulla, perusterveellä ihmisellä, ilman mitään ennakko-oireita puhkesi lukinkalvon alainen aneurysma eli pullistuma. Tarinassani kerron oman selviytymistarinani, kuntoutuksen, vertaistuen ja perheen merkityksen kuntoutumisessani. Kuinka elämäni on sairastumiseni johdosta muuttunut. Miltä tuntuu kun parhaassa työiässä oleva uraohjus onkin yht’äkkiä eläkeläinen. Mitä on tullut tilalle.
Kovasti mielelläni puhun vertaistuen merkityksestä sairastuneelle ja sairastuneen omaisille. Itse koen saaneeni ensiluokkaista hoitoa mutta lähiomainen jäi alussa aivan yksin epätietoisena tulevasta.

81807

Olen vuonna 1979 syntynyt nainen. Olen sairastanut jo lapsesta asti masennusta, joka vaihtelee olemattomasta vaikeaan. Lisäksi minulla on kroonisia univaikeuksia sekä paniikkihäiriö. Olen kuntouttanut itseäni aktiivisesti ilman lääkitystä, koska lääkkeet eivät sovi minulle. Olen toistuvasti vaatimalla vaatinut itselleni tarvitsemaani keskusteluapua ja saanutkin sitä. Lisäksi olen etsinyt omat keinoni selvitä niin paniikkihäiriön kuin masennuksenkin kanssa. Kokemuspohjaani kuuluu lisäksi mm. koulukiusattuna oleminen, hyväksikäyttö ja väkivalta eri muodoissaan, itsetuhoisuus, alkoholin liikakäyttö, sosiaalisen kanssakäymisen haasteet sekä yksinäisyys. Koulutukseltani olen nuoriso-ohjaaja ja minulla on neuropsykiatrisen valmentajan pätevyys. Haluan jakaa kokemuksiani niin vertaisten kuin opiskelijoiden ja ammattilaistenkin kanssa.

81800

Mies, syntynyt 1957
Joka itseään etsii, rinnalla kulkee, omaa tarinaansa jakaa, muita kuuntelee.
Kertoo päihteiden merkityksestä, itsehoidon hallitsemattomuudesta.
Arvoista.
Rohkeudesta puhua, pyytää apua ja ottaa sitä vastaan.
Toivosta.
Eristettynä maailmasta, toisessa todellisuudessa, vankilassa.
Rajattoman ajankäytön mahdollisuudesta.
Hengellisyydestä, henkisestä väkivallasta ja tervehtyneestä itsetunnosta.

81802

Elämästä selviytymisen moniottelija. Olen sairastanut vaikean psykoosin ja rakentanut sen jälkeen itseni ja elämäni kokonaan uudelleen. Sairastan lisäksi toistuvaa masennusta.

Olen opetellut elämään fibromyalgiakipujen ja sairauden muiden oireiden kanssa. Minulla on myös useita muita somaattisia diagnooseja.

Olen 1974 syntynyt nainen ja tällä hetkellä etäomaishoitaja. Olen pätkätyöläinen ja tottunut toimimaan eri julkisten sekä yksityisten tahojen kanssa haastavissa elämäntilanteissa.

Ota rohkeasti yhteyttä! Tulen mielelläni kertomaan tarinaani psyykkisen kipuilun, fibromyalgian, monisairaan, omaishoitajan tai palvelujen käyttäjän näkökulmasta esimerkiksi oppilaitoksiin, sosiaali- ja terveyspalveluihin, työ- ja elinkeinopalveluihin, sosiaaliturvalaitokseen tai vertaistukiryhmiin.

Pidetään huolta toisistamme!

81819

Olen 1978 syntynyt 1.tyypin kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastava nainen. Tämän lisäksi sairastan myös paniikki- ja ahdistuneisuushäiriötä. Perheeseeni kuuluu kolme lasta, joille tällä hetkellä olen etä-äiti. Näemme tosin usein, koska asumme puolen kilometrin päässä toisistamme.

Sairauteeni liittyy, varsinkin maniavaiheissa myös runsas alkoholinkäyttö. Nyt kuitenkin olen ollut jo useamman vuoden ns. remissiossa eli kaksisuuntainen mielialahäiriö ei ole pahemmin oireillut. Paniikkihäiriö tulee ja menee, mutta sitä olen oppinut hallitsemaan. Halusin kokemusasiantuntijaksi, koska haluan auttaa ihmisiä, jotka ovat nyt siinä jamassa, jossa minä olin aikaisemmin. Olisin valmis toimimaan esim. tukihenkilönä ja kaksisuuntaisten ja skitsoaffektiivisten vertaistukiryhmää jo vedänkin. Lisäksi olisin jatkossa valmis myös puhumaan yleisölle kokemusasiantuntijan näkökulmasta, kunhan turha esiintymisjännitys helpottaa. Tukihenkilötoiminta kiinnostaa kuitenkin eniten.