Koulutus

Virike järjestää kokemusasiantuntijakoulutusta ja kokemusasiantuntijoiden täydennyskoulutusta sekä koordinoi kokemusasiantuntijatoimintaa.

Virikkeen oppimisympäristö on tunnistettu PAIKKO-palvelujärjestelmässä ja koulutuksesta saa osaamistodistuksen Kasvatus -ja ohjausalan ammattitutkinnon osa-alueesta Kokemusasiantuntijana ja vertaisohjaajana toimiminen. Oppimisympäristön raporttiin voit tutustua täältä.

Koulutus on alku kokemusasiantuntijuudelle. Vuoden 2025 koulutukseen on haku auki ja se toteutetaan 24.3.-2.6.2025. Koulutus on osallistujille maksuton.

Kenelle? Virikkeen koulutuksen valintakriteerit:

  • Mikkelin lähialueella asuville.
  • Omakohtaista kokemusta mielenterveys- ja päihdesairauksista.
  • Omasta taustasta johtuen henkilökohtaista kokemusta sosiaali- ja terveysalan palveluiden käyttäjänä.
  • Halu auttaa muita ihmisiä omasta kokemuksesta käsin.
  • Halu kehittää palveluita sekä tehdä yhteistyötä ammattilaisten kanssa.
  • Koulutukseen osallistujan oma toipuminen on oltava riittävän pitkällä, jotta osallistujalla on kykyä ja jaksamista tarkastella omaa sairastumistaan ja toipumistaan.

Hakeminen? Hakuprosessi on kaksivaiheinen.  Koulutukseen on jatkuva haku kirjallisella lomakkeella. Hakulomakkeeseen tästä. Hakuaika koulutukseen päättyy tammikuun lopussa. Valintakriteerit täyttävät hakijat  haastatellaan tammi-helmikuussa. Koulutukseen valitaan n. 8-10 osanottajaa ja heille ilmoitetaan valinnasta haastattelujen päättyessä.

Milloin?  Seuraava koulutus järjestetään 24.3.-2.6. 2025. Koulutus järjestetään 1-2 päivänä viikossa (ma ja ti klo 10-13.45).

Sisältö? Koulutuksen laajuus on n. 65 h lähiopetusta jonka lisäksi itsenäinen työskentely.

Koulutuksessa käytäviä teemoja ovat mm. kokemusasiantuntijana toimiminen ja tehtäväkentät, perustietoa mielenterveys- ja päihdesairauksista, esiintymisen ja vuorovaikutuksen harjoittelua, tietoa toipumisorientaatiosta, oman tarinan työstäminen ja esittäminen, ryhmänohjaus sekä eettiset toimintaohjeet.

 

Kokemusasiantuntijan täydennyskoulutus, virkistys ja työnohjaus

Kenelle?  Koulutetuille kokemusasiantuntijoille.

Milloin? Järjestämme säännöllisesti läpi vuoden kokemusasiantuntijoiden täydennyskoulutusta, virkistystä ja työnohjausta. Niistä tiedotetaan Virikkeen toimintatiedotteen lisäksi sähköpostikirjeissä.