Koulutus

Virike järjestää kokemusasiantuntijakoulutusta ja kokemusasiantuntijoiden täydennyskoulutusta ja koordinoi kokemusasiantuntijatoimintaa.

Seuraava kokemusasiantuntijakoulutus on touko- syyskuussa 2023.

Kokemusasiantuntijakoulutus

Kenelle? Peruskoulutus on tarkoitettu Mikkelin lähialueen mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Koulutukseen osallistujan oma kuntoutuminen on oltava riittävän pitkällä, osallistujalla tulee olla kykyä ja jaksamista tarkastella omaa sairastumistaan ja kuntoutumistaan.

Hakeminen? Hakuprosessi on kaksivaiheinen.  Koulutukseen on jatkuva haku kirjallisella lomakkeella. Hakulomakkeeseen tästä. Hakuaika koulutukseen päättyy maaliskuun lopussa. Valintakriteerit täyttävät hakijat  haastatellaan maalis-huhtikuussa. Peruskoulutukseen valitaan n. 10 osanottajaa ja heille ilmoitetaan valinnasta haastattelujen päätyttäessä.

Milloin?  Seuraava peruskoulutus järjestetään touko-syyskuussa 2023 välisenä aikana. Peruskoulutus järjestetään 1-2 päivänä viikossa (ma ja ti klo 10-13.45), lähitapaamiset painottuvat toukokuuhun ja elo- syyskuuhun.

Sisältö? Peruskoulutus (n. 70 h) sisältää tietoa kokemusasiantuntijana toimimisesta, perustietoa mielenterveys- ja päihdesairauksista, esiintymisen ja vuorovaikutuksen harjoittelua, tietoa toipumisorientaatiosta, My Storyn teoriaa sekä työkaluja työstämisen ja esittämisen tueksi.

Kokemusasiantuntijan täydennyskoulutus, virkistys ja työnohjaus aiemmin koulutetuille

Kenelle?  Virikkeen kouluttamille kokemusasiantuntijoille.

Milloin? Järjestämme säännöllisesti läpi vuoden kokemusasiantuntijoiden täydennyskoulutusta, virkistystä ja työnohjausta. Niistä tiedotetaan Virikkeen toimintatiedotteen lisäksi sähköpostikirjeissä.