Virikkeen viides kokemusasiantuntijakoulutus alkaa elokuussa

Elokuun lopulla starttaa Virikkeen järjestämä, järjestyksessään viides kokemusasiantuntijakoulutus Mikkelissä. Koulutukseen haettiin mielenterveys- ja päihdepuolen kokemuksen omaavia ihmisiä Mikkelin lähialueelta. Koulutus kiinnosti valtakunnallisesti, yhteydenottoja sekä hakemuksia tuli ympäri Suomen.

Virikkeen kouluttamien kokemusasiantuntijoiden seurannan perusteella tehty tutkimus osoittaa, että lähialueen ulkopuoliset (yli 60 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta) kokemusasiantuntijat eivät ole kiinnittyneet Virikkeen kokemusasiantuntijatehtäviin, he eivät joko työllisty Virikkeen kautta tai Virikkeen antama tuki kokemusasiantuntijuuteen ei tavoita tai palvele heitä riittävästi juuri välimatkan ja liikkumisen hankaluuden takia. Siksi koulutuksen hakukriteereissä painotettiin paikallisuutta.

Kaikki 13 kriteerit täyttävää hakijaa haastateltiin ja heistä valittiin 10 hengen joukko alkavaan koulutukseen.  Valinta oli vaikea ja olisi tehnyt mieli valita kaikki hakijat – koska kaikki ovat paikkansa kokemusasiantuntijakentässä jo ansainneet. Virike on kouluttanut erikokoisia joukkoja vuosien varrella ja on huomattu, että koulutuksen ryhmäkoolla on merkitystä. Liian iso porukka ei hitsaudu yhteen eikä vertaisuuden kokemusta synny samoin kuin pienemmissä koulutuksissa.

Syksyllä alkaa siis mielenkiintoinen, koskettava ja voimaannuttava 60 tunnin rupeama joka päättyy lokakuun puolessa välissä itsensä ylittämisiin, jännityksen ja pelkojen voittamiseen. Siihen, että meillä on ylpeänä lupa puhua siitä, kuka olen, mikä olen ja miksi olen.

X