Aukioloajat

MA-TI ryhmät, retket ja tapahtumat
KE-PE 12 – 18

Kohtaamispaikka

Tervetuloa Virikkeen kohtaamispaikkaan!

Kohtaamispaikka luo mahdollisuuden päihteettömään kohtaamiseen hyväksyvässä ja kannustavassa ilmapiirissä. Kohtaamispaikan on tärkeä säilyä paikkana, jonne tietää olevansa tervetullut omana itsenään. Vertaistuelliset keskustelut, kannustava ja hyväksyvä ilmapiiri kantavat läpi elämän vaikeissa ajanjaksoissa.

Kohtaamispaikassa on pienen budjetin pieni kahvila, jonne voit tulla muuten vaan hengaamaan kanssamme tai osallistumaan ryhmiin, retkiin ja tapahtumiin.

Kohtaamispaikassa kokoontuu Virikkeen omien ryhmien lisäksi sellaisten yhteistyökumppaneiden ryhmiä, joiden toiminta tukee Virikkeen toimintaa.

Keskustan kohtaamispaikan lisäksi Haukivuorella toimii aktiivinen ryhmä, jonka tilaongelma on vielä selvittelyn alla.

Ryhmät

Virikkeellä toimii ryhmiä lokakuun alusta toukokuuhun. Ryhmät pitävät taukoa koulujen loma-aikoja noudattaen.

Naisten ryhmä

parittomat viikot

klo 16 – 17.30

Jaettu suru on puolikas suru – jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Avoin keskusteluryhmä naisille, jotka haluavat jakaa ajatuksiaan, kokemuksiaan ja tuntemuksiaan naisille naisten kielellä. Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko. Ryhmää ohjaa vapaaehtoinen vertaisohjaaja.

Kivun vertaistukiryhmä

parilliset viikot

klo 18 – 20

Vertaistukiryhmä, jossa keskustellaan kivusta ja kuinka pärjätään kivun kanssa arjessa. Ryhmä on avoin kaikille. Ryhmää ohjaa Suomen Kipu ry:n ryhmänohjaaja.

Lisätiedot:

Aluevastaava: Virpi Paasisalo 045 170 7548

Ryhmänohjaaja: Kimmo Kanniainen 045 139 5161

Nimettömät pelurit (GA) – Mikkeli

joka viikko 7.1.2019 alkaen

klo 18 -20

Nimettömät Pelurit (GA) on miesten ja naisten toveriseura, jonka jäsenet ovat kerääntyneet vertaistukiryhmäksi ratkaistakseen yhteisen ongelmansa ja auttaakseen muitakin toipumaan pakonomaisesta pelaamisestaan.

Karaoke

parittomat viikot

klo 14 – 15.30

Kynnyksetön mahdollisuus päästä ilmaisemaan itseään karaokelaulun kautta. Soolot, duot ja isommalla porukalla. Ryhmää ohjaa Virikkeen työntekijä

Kaksisuuntaisten ryhmä

parilliset viikot

klo 16 – 17.30

Avoin keskusteluryhmä, jossa voi jakaa ajatuksia, kokemuksia ja tuntemuksia liittyen kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön tai skitsoaffektiiviseen häiriöön. Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko. Ryhmää ohjaa vapaaehtoinen vertaisohjaaja.

E-S Ada: Neuropsykiatristen ihmisten ja omaisten vertaistukiryhmä

joka kk 1. tiistai

klo 17.00 –

Avoin vertaistukiryhmä neuropsykiatrisesti (adhd, dysfasia, asperger) oireileville ja omaisille. Vetäjinä lääkäri Juhana Kustaanheimo ja sairaanhoitaja Tiina Luukkonen

Pelipäivä 12 – 18

joka viikko

Pelataan korttia, lautapelejä, shakkia ja biljardia sekä pleikkapelejä seinän kokoiselta screeniltä. Voit tuoda myös omia pelejä! Tule mukaan pelaamaan.

Haukivuoren ryhmä klo 12 – 16 (tauolla tilojen puutteen vuoksi)

Haukivuorella kokoontuva avoin kädentaitoihin painottuva keskustelu- ja tapaamispaikka. Ryhmää ohjaa vapaaehtoinen vertaisohjaaja.

Miesten aseman akupunktioryhmä miehille 

4.10-22.11.2018

klo 11 – 12

Miehille tarkoitettu avoin rentoutusryhmä 5-pisteen korva-akupunktiomenetelmällä. Vetäjänä sairaanhoitaja Pasi Juuti

Hyvän mielen ryhmä

parittomat viikot

klo 14 – 16

Avoin itsetuntemustaitoja vahvistava keskusteluryhmä vaihtuvalla teemalla, jossa kokoonnutaan pohtimaan ja tekemään harjoituksia mielen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja saavuttamiseksi. Ryhmässä pohditaan omia voimavaroja, unelmoidaan ja rentoudutaan. Jaetaan viimeaikojen kuulumisia. Ryhmää ohjaa Virikkeen työntekijä.

Mikkelin tavikset

parilliset viikot

klo 14 – 16

Tavis ryhmä on tavallisten miesten ryhmä, jossa tavalliset miehet puhuvat tavallisten miesten tavallisista asioista. Ryhmä on suljettu ja tarkoitettu vain miehille.

Yleinen akupunktioryhmä

4.10-22.11.2018

klo 16.30

NA-Ote

joka viikko

klo 18.15 –

Suljettu ryhmä. Kokous on tarkoitettu vain addikteille ja niille ketkä ajattelevat, että heillä saattaa olla huumeongelma. Joka kuukauden ensimmäinen torstai avoin kokous.

Virikekahvit

joka viikko

klo 14 – 16

Virike tarjoaa iltapäiväkahvit ja ohjelmallisen osuuden vuodenajat ja teemapäivät huomioon ottaen (bingo, tietovisailu, asiantuntijavierailijat, levyraati, leffa, musiikkivierailijat). Bingo joka kuukauden ensimmäinen perjantai. Virikekahveja organisoi Virikkeen työntekijät

Sähly

joka viikko

klo 16 – 17

Tule pelaamaan sählyä Runebergin aukion urheilutalolle, Runeberginaukio 3. Mukaan tarvitset vain sisäpelikengät. Tiedossa rentoa ja mukavaa pelailua kaikenkuntoisille. Ryhmän vastuuhenkilö on vapaaehtoinen.